دستگیره

دستگیره

دستگیره

دستگیره

دستگیره

  • ۰
  • ۰

یک راه دیگر برای اینکه ما بتوانیم خودرو ها را با هم مقایسه نماییم این می باشد که آن ها را از حیث قیمتشان در خارج از کشور می باشد

یک موضوعی که ذهن مردم را هر چند وقت یکبار آشفته می سازد این می باشد که قیمت اتوموبیل هایی که در ایران ساخته میشود در خارج ارزان تر از خود ایران می باشد

بنابر گفته بالا ما در میابیم که هیچ گونه دلیل برای اینکه خودروها انقدر در ایران بالا می باشد وجود ندارد

این مساله باعث شد به سراغ آمارهای گمرک و خودروسازان برویم. بدین منظور قیمت پرایدو پژو پارس صادراتی به عراق را مورد بررسی قرار می دهیم.
قیمت پراید و پژو پارس واقعاً در عراق چند است؟

طی روزهای گذشته برخی سایت ها و محافل خبری، با استناد به اظهارات برخی مسئولان صنعت خودرو و بررسی آمارهای گمرک، با احتساب دلار ۳۲۰۰ تومان، ادعا کردند که پرایدبه عراق، با قیمتی حدود ۱۷ میلیون و پژو پارس نیز با قیمتی حدود ۱۸ میلیون صادر می شود.

اما نگاهی به آمارهای گمرک، بیانگر جزئیات قابل توجهی است. بر این اساس آمار سه ماهه گمرک در خصوص خودروهای صادراتی پراید و پژو پارس به شرح جدول زیر می باشد:

*گفتنی است در بخشی از آمارها، صادرات ۲۷۰ خودرو سواری پراید و تیبا نیز با هم آمده بود که به‌دلیل پرهیز از اشتباه در محاسبات قیمت، حذف گردیده است.

با توجه به این که نرخ دلار در بازار آزاد در سه ماهه نخست امسال، غیر از ۱۵ فروردین، بین ۳۲۸۰ تا ۳۳۵۰ تومان بوده، لذا در وهله اول می توان نتیجه گرفت بر اساس آمار گمرک قیمت پراید و پژو پارس برای صادرات به عراق، حداقل ۱۸ و حداکثر ۱۹ میلیون بوده است.

اما آیا قیمت این محصولات در بازار عراق معادل مقادیر فوق است؟ صحت و سقم این موضوع را از دبیر انجمن خودروسازان و مدیر بخش صادرات ایران خودرو جویا شدیم. نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ضمن تکذیب موضوع فوق، قیمت روز پراید در بازار عراق را بیش از ۲۵ میلیون عنوان نمود. علمی مدیر بخش صادرات ایران خودرو نیز ضمن اظهاراتی مشابه، قیمت پژو پارس در عراق را هم اینک حدود۳۵ میلیون تومان عنوان نمود و افزود: قیمت پژو پارس صادراتی برای تحویل در عراق هم اکنون ۲۱ میلیون تومان است. هرچند این رقم با آمار گمرک حدود ۲ میلیون تومان تفاوت دارد.

توجه به این نکته ضروری است که بر اساس جدول ذیل، کلیه صادرات پژو پارس به عراق حداقل در سه ماه نخست امسال به صورت SKD (قطعات نیمه کامل بوده) که هنوز هزینه مونتاژ نهایی خودرو به آن تعلق نگرفته است.

دلایل قیمت های به ظاهر کمتر خودروهای صادراتی چیست؟

بنا به گفته دبیر انجمن خودروسازان، عمده ترین دلایل تفاوت قیمت خودروهای صادراتی با عرضه شده در داخل را می توان در مولفه های زیر یافت.

مالیات بر ارزش افزوده: در سال جاری نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای محصولات عرضه شده در بازار داخل به ۹ درصد افزایش یافت.

این در حالی است که این نرخ به محصولات صادراتی تعلق نمی گیرد. محاسبه این مبلغ برای یک پراید ۲۰ میلیون تومانی (البته با مقداری خطا) حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و برای یک پژو پارس ۳۵ میلیونی حدود ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان می شود.

مالیات و عوارض شماره گذاری خودرو: بر اساس ماده ۴۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده، هم اینک مالیات و عوارض شماره گذاری خودرو معادل ۳ درصد قیمت فروش کارخانه تعیین شده است. بر این اساس این مبلغ برای پراید، حدود ۶۰۰ هزار تومان و برای پژو پارس، حدود ۱ میلیون تومان خواهد بود.

بیمه شخص ثالث: هزینه این مورد نیز از مجموع هزینه های خودروهای صادراتی حذف می شود. در سال ۹۴ این نرخ برای پراید و پژو پارس، به ترتیب حدود ۷۰۰ و ۸۰۰ هزار تومان بوده است.

بازگشت هزینه گمرکی بابت قطعات وارداتی: خودروسازان برای تکمیل خودروهای تولیدی بخشی از قطعات را از خارج کشور وارد می‌کنند. لذا وقتی خودروی تکمیل‌شده صادر می‌شود، هزینه گمرکی قطعات وارداتی به خودروساز برمی‌گردد، بنابراین در این بخش هم مقداری از هزینه‌ها نسبت به عرضه خودرو در داخل کشور کمتر است.

معافیت های مالیاتی: هم اینک خودروسازان به ازای سود حاصل از درآمد خودروهای صادراتی، از معافیت های مالیاتی برخوردارند.

در کنار موارد فوق می بایست هزینه مونتاژ نهایی برای پژو پارس، حمل و نقل و سود فروشندگان عراقی در بازار عراق و … را نیز در نظر گرفت.

در هر صورت با احتساب ۳ مورد نخست قیمت پژو پارس برای صادرات باید معادل ۳۰ میلیون تومان (۵ میلیون تومان کمتر از قیمت داخلی) باشد. به این ترتیب همچنان فاصله ۹ تا ۱۱ میلیون تومانی قیمت پژو پارس در بازار داخلی و خارجی جای تامل و سوال دارد و باید ببینیم که هزینه مونتاژ نهایی، حمل و نقل و سود واسطه عراقی در این میان چقدر است و این که آیا فروش خودرو با این قیمت به عراق سودآور است؟

مولفه های هزینه           قیمت پراید       پژو پارس(تومان)

قیمت صادراتی            ۱۸٫۰۰۰٫۰۰۰           ۲۱٫۰۰۰٫۰۰۰

عوارض شماره گذاری      ۶۰۰٫۰۰۰               ۱٫۰۰۰٫۰۰۰

بیمه شخص ثالث            ۷۰۰٫۰۰۰               ۸۰۰٫۰۰۰

هزینه گمرکی بابت قطعات وارداتی             ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ –

مالیات بر ارزش افزوده      ۱٫۸۰۰٫۰۰۰          ۳٫۱۵۰٫۰۰۰

جمع                         ۲۲٫۱۰۰٫۰۰۰           ۲۵٫۹۵۰٫۰۰۰

حدود قیمت در داخل     ۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰        ۳۵٫۰۰۰۰٫۰۰۰

نام کالا مجموع ارزش صادراتی (دلار) حداقل نرخ دلار در سه ماه نخست مجموع ارزش ریالی تعداد حداقل قیمت هر خودرو صادراتی (تومان)

سواری پراید      ۲٫۵۸۵٫۰۰۰   ۳۲۸۰      ۸٫۴۷۸٫۸۰۰٫۰۰۰     ۴۷۰   ۱۸٫۰۴۰٫۰۰۰

پژو پارس SKD(قطعات نیمه کامل)   ۱۶٫۳۸۹٫۶۲۷     ۵۳٫۷۵۷٫۹۷۵٫۹۷۰    ۲۷۹۰    ۱۹٫۲۶۸٫۰۹۲

پژو پارس SKD(قطعات نیمه کامل)   ۱۶٫۳۸۹٫۶۲۷     ۵۳٫۷۵۷٫۹۷۵٫۹۷۰    ۲۷۹۰    ۱۹٫۲۶۸٫۰۹۲

منبع : پژو پارس 

  • ۹۵/۰۷/۰۵
  • modir

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی